Întrebări Frecvente

Ce-mi ofera in plus Diplodocus fata de a ma duce la un profesor si a-i propune teme?

Ofera promovare in fata studentilor (online si offline), posibilitatea de a prezenta temele in fata studentilor, un mediu concurential in care sa aplice (cam la fel ca la stagiipebune) si in care sa gestionati studentii si care sa va ajute sa faceti selectia. De asemenea selectia o faceti voi si nu primiti doar ce va ofera profesorul.

Cum gestionati relatia cu profesorii? Daca noi propunem teme, gasim studenti si profesorii nu sunt de acord?

Avem parteneriate oficiale la unele facultati si profesori parteneri la celelalte. Acesti profesori sunt dispusi sa coordoneze temele si avem suficiente parteneriate cat sa acoperim toate domeniile majore. Programul a existat si in ultimii 3 ani dar acum incercam sa-l extindem peste tot. Exista interes din partea profesorilor care au o deschidere mai mare pentru industrie si inteleg nevoia pentru acest tip de proiecte.

Care este deadline-ul pentru propunerea temelor?

Am vrea ca majoritatea temelor sa fie propuse la 1 octombrie pentru ca atunci vor avea cel mai mare impact in randul studentilor. Vom accepta insa teme pana spre sfarsitul lui octombrie. Dupa aceasta data se mai pot primi teme dar nu prea mai are sens pentru ca cei mai multi isi vor alege.

Ce profil de stagiari targetati, va adresati numai programatorilor/viitori programatori?

Diplodocus se adreseaza tuturor studentilor capabili sa deruleze un proiect de licenta la nivelul de calitate cerut de colaborarea cu o companie. Pot fi studenti din domeniul IT dar la fel de bine pot fi din financiar, telecomunicatii, mecanica, marketing…

La fel pt companii, ce profil, numai dezvoltare software sau nu conteaza?

Colaboram cu companii care au proiecte inovative, proiecte in care studentii isi pot aduce o contributie importanta in cele 4 luni de lucru. Se preteaza mai bine companiile care fac R&D decat cele de outsourcing pentru ca acestea pot stabili cu o perioada mai mare de timp inainte ce tehnologii doresc sa investigheze, ce feature-uri noi sa dezvolte.

Daca e vorba de stagii, varsta = juniori/ studenti?

Studentii eligibili sunt cei aflati in ultimul an de studiu. Sunt studenti care au efectuat deja un stagiu de practica si au experienta lucrului intr-o companie, studenti care au terminat 2 ani de facultate in cazul facultatilor non-tehnice si 3 ani de facultate in cazul facultatilor tehnice.

Este gratis?

Exista posibilitatea de a adauga gratis anunturi si de a avea maxim 15 aplicanti. Pentru a beneficia de mai multi aplicanti si de promovare suplimentara iti recomandam unul din pachetele standard, silver sau gold.

De asemenea lucrarile de diploma pot fi platite sau nu. Recomandam sa oferiti candidatilor acceptati o bursa pentru efectuarea lucrarii. Acest tip de burse pentru studenti sunt scutite de taxe.

Este part time?

Recomandam ca lucrul sa se desfasoare part-time in intervalul martie-mai cand studentul are timp alocat in programa scolara pentru efectuarea lucrarii de licenta. In luna iunie, dupa finalizarea sesiunii activitatea se va desfasura full-time.

Cate lucrari trebuie sa am?

Numarul de lucrari depinde destul de mult de bugetul alocat proiectului. Prin buget nu ne referim doar la posibilitatea de a oferi burse studentilor participanti ci si la posibilitatea de a aloca ore din timpul mentorului. Noi recomandam ca pentru fiecare lucrare un mentor sa aloce cam o ora pe saptamana.

Compania este raspunzatoare pentru lucrarea studentului?

Nu. Responsabilitatea apartine studentului. Au fost cazuri in care studentul nu a terminat lucrarea la timp si din cauza companiei, aceasta implicandu-l si in proiecte proprii. Studentul nu a ajuns sa mai aloce timpul necesar pentru lucrare si a prezentat proiectul in sesiunea urmatoare. Speram sa evitam aceste cazuri cu o monitorizare mai atenta.

De cand incepe lucrul efectiv studentul la lucrare?

Se poate aloca timp pentru research deja dupa stabilirea temei dar in general lucrul efectiv incepe in semestrul 2, la finele lunii februarie 2017.

Care sunt datele evenimentui? pana cand pot sa pun anuntul?

Astea nu sunt deja in calendar si in prezentare?

Cum stiu ca o lucrare va fi acceptata?

In maximum 24 de ore de la propunerea unei teme vom oferi un feedback din partea a cel putin un profesor. Daca exista un feedback pozitiv de la un profesor lucrarea este acceptata. Daca un prim feedback este negativ mai cautam alte feedback-uri. Daca mai multe feedback-uri sunt negative transmitem feedback-ul si sugestiile de modificare.

Pana cand pot alege dintre studenti?

Imediat ce tema este validata, studentii pot aplica si puteti face selectia. Recomandam incheierea selectiei pana la finele lunii noiembrie.

Cand se sustine lucrarea?

Lucrarea se sustine la inceputul lunii iulie 2017.

Facultatea ii da studentului timp sa scrie la lucrare?

In semestrul 2 numarul de cursuri si de laboratoare este redus pentru ca studentul sa aiba timp pentru pregatirea lucrarii. De asemenea exista prevazut un numar de credite in contractul studentului pentru pregatirea lucrarii de diploma.