Vezi anunțul pe Junio

Întreabă mai multe

Stagiu disponibil pentru studenții de la următoarele facultăți

Machine learning pentru cyber security

București, Municipiul București, România
algoritmi, problem solving

Responsabilități

Intriga:

Potențiala contribuție a inteligenței artificiale în domeniul securității cibernetice este subiect de dezbatere. Premisele utilității sunt volumul imens de date utilizate în monitorizarea și analiza securității și deficitul grav de competență în domeniu, în timp ce scepticii argumentează că natura amenințărilor (inteligență umană malignă în acțiune) necesită măsuri de apărare similare.
Sisteme care înglobează elemente de inteligență artificială pentru detecția amenințărilor și incidentelor de securitate sunt în dezvoltare de către companii de securitate de toate dimensiunile, iar identificarea unor instrumente care aduc o valoare adăugată în analiza și identificarea incidentelor de securitate este una din marile priorități ale domeniului.

Proiectul:

Proiectul urmărește adaptarea și aplicarea unor instrumente bazate pe algoritmi de inteligență artificială pentru generarea de informații relevante pentru securitate pe baza analizei în timp real a fluxurilor de date (log-uri) de securitate.

Beneficii

Pentru îndeplinirea sarcinii, studentul va avea la dispoziție:

  • Acces la un flux real de date relevante pentru securitate, care să permită dezvoltarea unor instrumente în condiții reale
  • Acces la tehnologii și informații de ultimă oră în domeniu
  • Mentorat din partea unui expert cu experiență în toate domeniile securității cibernetice (atac, apărare, evaluare, prevenție)

În condițiile unei lipse acute de specialiști și de expertiză în domeniu, îndeplinirea cu succes a proiect creează premise puternice pentru o carieră tehnică sau academică în domeniu.